Carrièrebegeleiding

cariere

Carrièrebegeleiding

carrièrebegeleiding

Carrièrebegeleiding wordt normaal gesproken aangeboden door werkgevers terwijl iemand een opleiding volgt, in tijden van ontslag, bij het veranderen van loopbaan, tijdens overgangsperioden tussen banen, en na pensionering. Loopbaanondersteuning kan ook door studenten worden aangeboden via carrièrebeurzen, loopbaanadvies of andere initiatieven voor loopbaantransitie. Soms kan loopbaanondersteuning echter ook door de student zelf worden geboden. Het kan zijn dat een student hulp nodig heeft bij het kiezen van een bepaalde loopbaan, of dat hij of zij over de vaardigheden beschikt om een bepaalde taak uit te voeren.

Carrièreadviseurs of loopbaanondersteuningsspecialisten zijn te vinden in hogescholen of verschillende universiteiten. Ze zijn te vinden in het loopbaancentrum of in een arbeidsbureau. Deze loopbaanadviseurs of loopbaanondersteuningsspecialisten kunnen advies geven over allerlei loopbaangerelateerde zaken. Ze kunnen helpen bij verschillende beroepen, zoals onderwijs, bouw, gezondheidszorg, taalvaardigheid, of een ander werkterrein.

Veel hogescholen of universiteiten bieden loopbaanbegeleiding aan. Je hebt misschien loopbaanbegeleiding nodig als je op dit moment van loopbaan verandert of je er juist in verdiept. Het loopbaanbegeleidingscentrum van de hogeschool kan je helpen met informatie en advies over verschillende vakgebieden, zoals gezondheidszorg, bouw, onderwijs, talenkennis of een ander werkterrein. Ze kunnen je zelfs helpen je toekomst te plannen en je advies geven over hoe je het beste van de arbeidsmarkt kunt profiteren. Als u loopbaanondersteuning nodig hebt, kan dezelfde plaats u die meestal bieden. Het kan de moeite waard zijn om bij uw loopbaanbegeleidingscentrum na te gaan of zij loopbaanadvies of hulpprogrammas hebben die voor u van nut kunnen zijn.

Contact