Hoe pas je een scorekaart toe op het prestatiebeheer van werknemers

cariere

Hoe pas je een scorekaart toe op het prestatiebeheer van werknemers

kwaliteitsmedewerker

Is het makkelijk om een kwaliteitsmedewerker te vinden bij uw bedrijf? Helaas bestaat er niet zoiets als een one size fits all. Er zijn gewoon niet genoeg goede, eerlijke, hardwerkende mensen om in uw bedrijf rond te lopen. Dat brengt ook een aantal andere belangrijke zaken naar voren.

U kunt nu maar beter goed zorgen voor degenen die voor u werken. Bedrijfscultuur is tegenwoordig van groter belang. Dat betekent dat u beter een aantal basisideeën in de mix kunt toepassen als het gaat om het inhuren van goede werknemers. En voor zover dat mogelijk is, moet u ook iemand in dienst nemen die een soort opleiding heeft genoten voordat hij of zij aan het werk gaat.

Aanmoedigingspremie. Als eigenaar van een klein bedrijf moet u niet verwachten dat al uw werknemers elke maand een cheque mee naar huis nemen; anders zijn het geen kwaliteitswerknemers - ze zijn gewoon lui. Dus, wanneer u nieuwe werknemers aanwerft, kijk dan naar hun vermogen om regelmatig een cheque mee naar huis te nemen, zodat u kunt beoordelen hoeveel van een tekenbonus ze mee naar huis nemen. Tot slot, een goede scorecard zal u helpen het succes van uw nieuwe aanwervingen te meten. Een goed begrip van de vier gebieden van de scorecard (de functies, processen, doelen en targets) is erg belangrijk voordat u begint met het wervingsproces. Uw CPO en HR-afdeling kunnen u ook helpen bij het opzetten van een effectieve scorecard-omgeving die voor u gemakkelijk te gebruiken en te implementeren zal zijn.

Contact